Mijn kind is NIET anders !

 In Ervaringsdeskundige

Ze moet een jaar of zeven geweest zijn, derde leerjaar, tijd voor Sinterklaas…Samen met haar broer schrijft ze haar brief .

Ik wil playmobiel voor meisjes en een pop die kan praten. Ik denk bij mezelf “oh hoe leuk, gaat ze dan toch eens met poppen spelen!” Je moet weten dat mijn dochter een halve jongen is, altijd met een bal in de hand of aan de voet. Keeper sinds haar 5e. Altijd willen doen wat haar broer doet…

Januari tijd voor de wintersolden. Samen naar de stad op zoek naar een wintervest en misschien nog een paar leuke dingen. We stappen de winkel binnen en al snel vindt ze een aantal leuke spulletjes. Toch heb ik zo mijn twijfels, ze toont me een roze winterjas, een mooi grijs rokje met passend roos T-shirt. Ik hoor me nog zeggen “ben je zeker? Jij vindt roze toch niet mooi?” Ja mama, nu zie ik roze wel graag.
Het ensemble wordt gekocht en belandt in haar kast.

Een paar dagen later vraag ik of ze haar mooie nieuwe kleren wil aandoen.
NEEN ! Ik wil niet.
En waarom dan niet? Je hebt ze toch zelf gekozen?
Ik vind ze niet mooi. En eigenlijk hé…eigenlijk wil ik geen meisje zijn, ik wil een JONGEN zijn!

En daar sta ik, als mama, met mijn mond vol tanden…WAT NU ?

Vandaag staan we een paar jaar verder, hoe het sindsdien verloopt? Met zijn ups en downs, met grote en kleine vragen en een dochter die nu als zoon aangesproken wordt.
Mijn blog zal regelmatig over mij en mijn nieuwe zoon gaan maar alles op zijn tijd…

Ik wil jullie vandaag alleen al even meegeven dat ik me in dit proces dikwijls heel alleen heb gevoeld, geen lotgenoten waarmee ik kon praten en helemaal geen kennis over dit probleem…Daarom wil ik vandaag begeleiding en steun bieden aan mama’s die zich in dezelfde situatie bevinden.

Het Huis van de Vrouw heet u dan ook van harte welkom!

Heb je vragen? Stel ze gerust via het contactformulier
Wil je een persoonlijk gesprek? Contacteer me voor een afspraak op 0486/63.72.24

bestand_004

Spelen met poppen of voetballen? Wat maakt het uit, zolang je kind zich maar goed voelt !

 

 

 

 

 

Recent Posts

Geef een Reactie